مراحل ثبت شرکت شامل جمعآوری مدارک، انتخاب نوع شرکت، تنظیم اساسنامه و ارسال اطلاعات به سامانه ثبت شرکتها است. هرچند ممکن است این مراحل در نگاه اول پیچیده به نظر برسند، اما با آگاهی از جزئیات و رعایت الزامات قانونی، میتوان این مسیر را به راحتی طی کرد. این راهنما به شما کمک میکند تا با فرآیند ثبت شرکت آشنا شوید و با اطمینان بیشتری کسبوکار خود را آغاز کنید. با ما همراه باشید تا تمامی مراحل ثبت شرکت را به زبان ساده توضیح دهیم.
🔗برای اطلاعات کامل تر در مورد چرایی ثبت شرکت و انتخاب نوع آن بر روی لینک کلیک نمایید.
فهرست
- 1 مراحل ثبت شرکت
- 1.1 1) ارائه فرم اطلاعات شخصی اولین مرحله ثبت شرکت
- 1.2 2)انتخاب نوع شرکت
- 1.3 3) انتخاب نام برای شرکت
- 1.4 4) واریز هزینه ها
- 1.5 5) انتخاب موضوع فعالیت شرکت
- 1.6 6)تکمیل مشخصات شرکت
- 1.7 7)تعیین میزان سرمایه اولیه
- 1.8 8) ثبت اطلاعات
- 1.9 9) تعیین سمتها
- 1.10 10) ثبت شعب شرکت
- 1.11 11) تکمیل اظهارنامه و اساسنامه
- 1.12 12) ثبت شرکت نامه
- 1.13 13) آگهی در روزنامه
مراحل ثبت شرکت
مراحل ثبت شرکت شامل فرایند سادهای است که همه افراد برای ثبت باید آن را طی کنند. این مراحل میتواند توسط متقاضی و یا وکیل حقوقی آن و یا موسسه ثبت شرکتها انجام شود. همچنین این امکان وجود دارد که این موارد به صورت حضوری و یا آنلاین انجام پذیرند.
از آنجایی که ثبت شرکت میتواند پیچیدگیها خاص خود را داشته باشد و یا در حین انجام مراحل چالشهای خاصی روی دهد، بهتر است آن را به یک موسسه ثبت شرکت بسپارید تا بدون چالش و در سریعترین زمان ممکن به هدف خود برسید.با این حال ما تمام مراحل و نکاتی که باید در مورد مراحل ثبت شرکت بدانید به شما آموزش خواهیم داد پس تا انتهای این مطلب را با دقت زیاد مطالعه کنید.
از آنجایی که مراحل ثبت شرکت پیچیدگی های خاص خود را دارد، پیشنهاد میکنیم، جهت سهولت در ثبت از معتبرترین موسسه ثبت شرکت در ایران یعنی پتروکارن فردا کمک بگیرید. پتروکاران فردا با بیش از 10 سال سابقه فعالیت می تواند در کمترین زمان ممکن و با کمترین هزینه شرکت شما را ثبت نماید.
1) ارائه فرم اطلاعات شخصی اولین مرحله ثبت شرکت
مسلماً مثل هر کار دیگری ارائه اطلاعات شخصی شامل نام و نام خانوادگی، شماره تماس، تاریخ تولد و …. اولین گام برای شروع است. برای دریافت این فرم کافیست به سایت http://irsherkat.ssaa.ir مراجعه کرده و از بخش درخواست ثبت شرکت فرم مورد نظر را دریافت کرده و اطلاعات خود را وارد کنید. این مرحله بسیار ساده است و فقط کافیست مواردی که در فرم ذکر شده را پر کنید.
تنها نکتهای که لازم است در این مرحله به آن توجه داشته باشید، این است که در فرم اطلاعات شخصی که قصد ثبت شرکت و یا موسسه را دارد وارد کنید.
🔗بیشتر بخوانید : اگر در غرب تهران ساکن هستید، مقاله ثبت شرکت در غرب تهران را مطالعه نمایید.
2)انتخاب نوع شرکت
📞ثبت شرکت توسط پتروکاران فردا در کمتر از 2 هفته –09120669571 📞
دومین مرحله ثبت شرکت انتخاب نوع شرکت است. پیشنهاد میکنیم اگر اطلاعات کافی در این مورد ندارید حتماً با یک موسسه ثبت شرکت در این مورد مشورت کنید تا با توجه به شرایط بودجه شما،بهترین نوع شرکت را پیشنهاد دهند. در ادامه انواع شرکتها را به اختصار توضیح خواهیم داد.
- شرکت سهامی عام: برای انتخاب این شرکت حداقل به ۵ نفر شریک احتیاج دارید و حداقل سرمایه مورد نیاز هم ۵۰۰ هزار است.به همین ترتیب هیئت مدیره هم شامل ۵ نفر عضو شده و میزان سهام هر یک با توجه به میزان مبلغ اسمی هر سهام خواهد بود.
- شرکت سهامی خاص: برای تاسیس این شرکت حداقل به سه نفر شریک نیاز دارید و حداقل سرمایه هم ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته میشود. به همین ترتیب حداقل هیئت مدیره سه نفر بوده و میزان مسئولیت هم به مبلغ اسمی سهام هر شریک خواهد بود.
- شرکت با مسئولیت محدود : برای تاسیس این شرکت حداقل به دو شریک نیاز است. برای حداقل سرمایه هم مبلغ خاصی در نظر نگرفتهاند. حداقل هیئت مدیره یک نفر و مسئولیت شرکا هم بسته به میزان سهام هر یک دارد.
- شرکت تضامنی: برای تاسیس این شرکت حداقل به دو شریک نیاز است و حداقل سرمایهای هم وجود ندارد. حداقل هیئت مدیره یک نفر و مسئولیت شرکا هم نامحدود است.
- شرکت نسبی : حداقل شریک ها برای تشخیص این شرکت دو نفر است و سرمایه هم تعیین نشده است. حداقل هیئت مدیره یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکا به نسبت سهم هر شریک خواهد بود.
- شرکت مختلط سهامی :برای شرکت مختلف سهامی حداقل به دو شریک نیاز است و محدودیتی برای سرمایه تعیین نکردهاند.حداقل هیئت مدیره یک نفر است و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای سهامی به میزان مبلغ اسمی هر شریک می باشد.
- شرکت مختلط غیر سهامی : برای تاسیس این نوع شرکت حداقل شرکا دو نفر است و محدودیتی برای میزان سرمایه وجود ندارد. حداقل هیات مدیره یا مدیران یک نفر یا بیشتر و مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای غیر سهامی به میزان سهم الشرکه می باشد.
- شرکت تعاونی : برای تاسیس این نوع شرکت به حداقل ۷ شریک نیاز است. برای حداقل سرمایه محدودیت وجود نداشته و حداقل هیئت مدیره ۳ تا ۷ نفر است. مسئولیت شرکا در صورت سهامی بودن به میزان مبلغ اسمی هر سهامدار و در صورت غیر سهامی بودن با توجه به تراضی شرکا در اساسنامه می باشد.
نوع شرکت | تعداد شرکاء | حداقل سرمایه | تعداد هیات مدیره |
شرکت سهامی عام | 5 نفر | 500 هزار تومان | 5 نفر |
شرکت سهامی خاص | 3 نفر | 100 هزار تومان | 3 نفر |
شرکت با مسئولیت محدود | 2 نفر | بدون محدودیت | 1 نفر |
شرکت تضامنی | 2 نفر | بدون محدودیت | 1 نفر |
شرکت نسبی | 2 نفر | بدون محدودیت | 1 نفر |
شرکت مختلط سهامی | 2 نفر | بدون محدودیت | 1 نفر |
شرکت مختلط غیر سهامی | 2 نفر | بدون محدودیت | 1 نفر |
شرکت تعاونی | 7 نفر | بدون محدودیت | 3 تا 7 نفر |
3) انتخاب نام برای شرکت
شما میتوانید در فرمی که پر میکنید حداقل ۵ نام را به ترتیب اولویت برای شرکت خود انتخاب کنید. نامههایی که انتخاب میکنید باید شرایط و ضوابط خاصی داشته باشد. اسامی که برای نام شرکت انتخاب میکنید بهتر از ریشه فارسی داشته و از کلمات لاتین استفاده نکنید. همچنین در نظر داشته باشید که نام انتخابی باید مطابق با شئونات اسلامی باشد و تا جای ممکن تکراری نبوده و نامی خاص انتخاب کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت http://www.ilenc.ir مراجعه و نام پیشنهادی را جستجو نمایید.
4) واریز هزینه ها
پس از انتخاب نوع و نام شرکت لازم است هزینههای مورد نظر را به حساب بانک ملی سازمان اسناد واریز نمایید. پس از پرداخت این هزینه باید فیش واریزی را به همراه مدارک به سازمان تحویل دهید. همچنین باید مبلغ را به عنوان حق ثبت پرداخت کنید. ( حق الثبت همان ابطال فیش سرمایه است که برای سرمایه های مختلف متغیر می باشد.)حق ثبت با توجه به سرمایه شرکت تصاعدی خواهد بود.
5) انتخاب موضوع فعالیت شرکت
گام بعدی برای ثبت شرکت این است که شما موضوع فعالیت شرکت را انتخاب کنید و در صورتی که نیاز مجوز خاصی در آن زمینه است برای دریافت این مجوزها هم اقدام نمایید.
6)تکمیل مشخصات شرکت
گام بعدی برای اینکه بتوانید این شرکت را ثبت کنید این است که مشخصات فیزیکی آن شرکت را به طور دقیق شرح دهید و به سازمان اسناد ارائه دهید به طور مثال باید مشخصاتی مثل مساحت شرکت، موقعیت جغرافیایی آن و یا کد پستی را در سایت درج نمایید.ارائه شماره تلفن نشانی دقیق و نشانی پست الکترونیکی از دیگر مواردی است که ممکن است از شما خواسته شود.
7)تعیین میزان سرمایه اولیه
مسلماً یکی دیگر از موارد مهم برای ثبت شرکت تعیین و ارائه میزان سرمایه اولیه شما برای شروع فعالیت است. در این مرحله باید نوع سرمایه و میزان آن شامل سرمایههای نقدی و غیرنقدی را تعیین کنید. همچنین میبایست سهام به صورت با نام یا بینام درج شود. این نکته را در نظر داشته باشید که میزان سرمایهای که برای شروع فعالیت در نظر گرفتهاید ارتباط مستقیمی با حق ثبت دارد. ذکر این نکته ضروریست که شما باید حداقل دو هزارم سرمایه را به عنوان مالیات پرداخت کنید. بنابراین خیلی طبیعی است که هرچه میزان سرمایه شما بیشتر باشد میزان پرداخت مالیاتها افزایش خواهد یافت.
8) ثبت اطلاعات
در گام هشتم لازم است یک سری اطلاعات دیگر مثل اطلاعات شرکا را وارد کنید همچنین لازم است این شریکها را به تفکیک شخصیت حقیقی و حقوقی تعیین کنید. در بخش شخص حقیقی میبایست اطلاعات شخصی فرد را وارد کنید و در بخش شخصیت حقوقی میبایست اطلاعاتی مثل تابعیت و شناسایی ملی را نیز وارد کنید.
9) تعیین سمتها
در گام بعدی میبایست سمت هر شخص را در شرکت تعیین کنید. سمت هر شخص میتواند مواردی مثل مدیرعامل عضو هیئت مدیره و غیره باشد. باید در این بخش باید مدت زمان سمت هر شخص هم تعیین شود. وضعیت حق امضا از دیگر مواردی است که لازم است در این بخش مورد تایید واقع شود.
10) ثبت شعب شرکت
در صورتی که شرکت شما شعب متعددی دارد لازم است در این بخش اطلاعات شعب را به طور کامل وارد کنید. همچنین سمت هر شخص در شعب و مدت تصدی را نیز تعیین کنید.
11) تکمیل اظهارنامه و اساسنامه
گام بعدی وارد کردن اظهارنامه و اساسنامه شرکت است که از موارد ضروری و مهم در ثبت شرکت به شمار میرود.در بخش اساسنامه شرکت باید اطلاعات و قوانین مخصوص به شرکت خود را درج نمایید. در مرحله آخر باید کپی برابر اصل شده اساسنامه شرکت را در این بخش بارگذاری کنید.
در مرحله آخر پس از ارائه تمامی مدارک و شواهد و اطلاعات شخصی باید اطلاعات را تایید کرده و دکمه نهایی تایید را بزنید. پس از ورود اطلاعات در سامانه ی اینترنتی ، کد رهگیری به کاربر داده میشود، تا بتواند وضعیت درخواست خود را بررسی کند. بنابراین بدون مراجعه حضوری میتوانید از وضعیت درخواست خود اطلاع پیدا کنید.
12) ثبت شرکت نامه
در مرحله بعدی اداره ثبت شرکتها موارد بارگذاری شده را مورد بررسی قرار میدهد و در صورتی که نقص در این موارد وجود داشته باشد. تحت ابلاغیه این موارد را به شما ذکر خواهد کرد. تا صورت جلسه را مطابق قوانین تغییر دهید. و در صورت موافقت و تایید، صورتجلسه باید در روزنامه معتبر آگهی شود.
توجه داشته باشید پس از ثبت شرکت باید برای ثبت شرکتنامه نیز اقدام نمایید. برای ثبت شرکت نامه باید از طریق دفاتر اسناد رسمی اقدام نمایید.
به موجب ماده ی 47 قانون ثبت اسناد و املاک، شرکت نامه باید در دفتر اسناد رسمی به ثبت برسد در غیر اینصورت طبق دستور ماده ی 48 همان قانون، در هیچ یک از ادارات و محاکم پذیرفته نخواهد شد.
13) آگهی در روزنامه
آخرین مورد از مراحل ثبت شرکت، ثبت آگهی در روزنامه است. متقاضیان پس از ثبت شرکت ظرف یک ماه می بایست خلاصه شرکتنامه و منضمات آن را منتشر کنند. این عمل باید توسط اداره ی ثبت محل یا جانشین آن در در مجله ی رسمی دادگستری و یکی از جراید کثیرالانتشار انجام شود. هزینه ثبت آگهی باید توسط شرکت پرداخت شود. هزینه آگهی روزنامه رسمی از طریق درگاه www.rrk.ir قابل پرداخت است. این هزینه بسته به نوع شرکت و تعداد اعضا متفاوت خواهد بود.