
وندورلیست نفت ( وندورلیست وزارت نفت)، فهرست مشترک و وندورلیست Mop وندور لیست منابع دستگاه مرکزی، فهرست مشترک منابع نفت است، که نیز در سطح صنعت نفت از آن یاد میشود.این فهرست منابع مجازی است که در اول شهریور ماه 1395 از تجمیع فهرست منابع مجاز 4 شرکت اصلی تابعه وزارت نفت تشکیل شده است و از آن به بعد (حدودا) هر دو ماه یکبار از طریق ثبت اطلاعات عرضه کنندگان کالا و ارزیابی های صورت گرفته توسط کمیته فنی بازرگانی مربوط به روزرسانی شده است.
وندورلیست نفت لیستی از تامین کنندگان یا تولیدکنندگان یا پیمانکاران مورد اعتماد و تایید شده است. که در واقع اجازه همکاری در پروژههای نفتی را دارند. شرکتهایی که در این لیست قرار می گیرند، میتوانند در مناقصات یا استعلام های خرید پروژههای رسمی حوزه نفت و گاز شرکت کنند.
به منظور ارائه خدمات بهتر به مشتریانی که در حوزه نفت و فراوردههای نفت فعالیت میکنند، ابتدا خدمات یا محصولات مورد نظر توسط ارزیابان شرکت نفت مورد ارزیابی قرار گرفته و پس از تایید شدن استانداردهای لازم ورود به وندورلیست نفت امکان پذیر میشود.
صاحبان صنایع موظف هستند جهت پیشبرد پروژههای خود از پیمانکاران و مجریانی که وارد وندورلیست نفت شده اند. برای همکاری استفاده کنند. در ادامه به هر آنچه که باید در مورد وندورلیست نفت میپردازیم.
آنچه در این مقاله مطالعه می کنید:
وندورلیست نفت چیست؟
وندورلیست نفت یا همان Vendor List یا به عبارتی لیست بلند نفت فهرستی رسمی و تایید شده از تأمینکنندگان، پیمانکاران یا سازندگان تجهیزات و خدمات است که توسط شرکتهای نفت، گاز و پتروشیمی (مثل وزارت نفت، شرکت ملی نفت ایران ، شرکت ملی گاز ، شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ، نفت و فلات قاره و هلدینگ خلیج فارس و شرکتهای تابعه) مورد ارزیابی و تایید صلاحیت قرار گرفتهاند.
شرایط ورود به وندورلیست نفت چیست؟
ورود به وندورلیست نفت (Vendor List صنعت نفت، گاز و پتروشیمی) مستلزم طی یک فرآیند رسمی و ارزیابیشده توسط وزارت نفت یا شرکتهای تابعه (مثل وزارت نفت، شرکت ملی نفت ایران ، شرکت ملی گاز ، شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ، نفت و فلات قاره و هلدینگ خلیج فارس و شرکتهای تابعه) است. هدف از این لیست، شناسایی و تأیید شرکتهاییست که توانایی فنی، مالی و اجرایی لازم برای همکاری در پروژههای حساس نفتی را دارند.
- ثبت رسمی شرکت و داشتن شخصیت حقوقی : شرکت باید در سازمان ثبت اسناد بهصورت رسمی ثبت شده باشد (سهامی خاص، مسئولیت محدود و…)
- فعالیت در حوزه مرتبط با نفت، گاز و پتروشیمی : نوع فعالیت شرکت باید در یکی از زمینههای مورد نیاز صنعت نفت مثل تأمین کالا و تجهیزات (مکانیک، برق، ابزار دقیق، لوله، شیرآلات، پمپ و…)، پیمانکاری اجرایی (EPC، PC) و … باشد.
- ثبتنام در سامانه تامین الکترونیکی کالای صنعت نفت (EP.mop.ir) : عضویت در سامانه EP الزامی است و اطلاعات شرکت باید بهطور کامل وارد شود.
- داشتن ایرانکد برای کالا یا خدمات : هر کالا یا خدمت باید دارای کد شناسایی ایرانکد باشد.
- ارائه مدارک لازم : ارائه مدارک مثل اساسنامه، روزنامه رسمی، تغییرات شرکت و …… ( درصورت اطلاعات لازم برای تکمیل مدارک و لیست کامل مدارک برای ورود به وندور لیست ها می توانید با کارشناسان حوزه وندور لیست شرکت پترو کاران فردا در ارتباط باشید) الزامی است.
چرا باید برای ورود به وندورلیست باید از متخصصان پترو کاران فردا کمک بگیریم؟
مسلماً وارد شدن به لیست بلند نفت، نیاز به آگاهی و تجربه دارد. اطلاع از جزییات ورود به وندور لیست از جمله میزان امتیاز مورد نیاز ، مدارک و … می تواند تاثیر بسیار زیادی در رسیدن به نتیجه ی دلخواه داشته باشد، و در هزینه ها هم صرفه جویی خواهد شد. از طرفی شرکت هایی که میخواهند برای اولین بار، وارد وندورلیست شوند. باید یه سری فرآیند از جمله خود اظهاری را طی کنند.
با توجه به اهمیت فرآیند خوداظهاری، لازم است متقاضیان آگاهی و دانش کافی در خصوص روند انجام خوداظهاری، مدارک دارای امتیاز شرکتی، و نحوه صحیح ورود اطلاعات داشته باشند. در غیر این صورت، احتمال رد شدن شرکت در مراحل ارزیابی بسیار بالا خواهد بود.
یکی از مهمترین سوالاتی که معمولاً از تیم پتروکاران فردا پرسیده میشود این است که «شما به چه صورت فرآیند خوداظهاری را انجام میدهید که منجر به تایید شرکت میشود؟». در پاسخ باید اشاره کنیم که انجام فرآیند خوداظهاری، کاری بسیار دقیق و حساس است که نیازمند تجربه، مهارت و تسلط کامل بر دستورالعملهای ارزیابی میباشد.
تیم پتروکاران فردا با اتکاء به سالها تجربه عملی و دانش تخصصی در این حوزه، توانسته است در ثبت شرکتها در وندورلیست با موفقیت چشمگیری عمل کند. در این مسیر، همواره قدردان الطاف الهی هستیم.
مراحل ورود به وندورلیست نفت
مراحل ورود به وندورلیست نفت (Vendor List صنعت نفت، گاز و پتروشیمی) بهصورت رسمی و ساختاریافته توسط وزارت نفت و شرکتهای تابعه طراحی شده، تا شرکتها از نظر توان فنی، مالی، تخصصی و قانونی ارزیابی و تایید شوند. در ادامه، مراحل را قدمبهقدم توضیح خواهیم داد:
- تعیین نوع فعالیت و حوزه تخصصی شرکت : در ابتدا باید مشخص کنید شرکت شما در کدام دسته قرار میگیرد. به مثال تعیین کنید، تولیدکننده کالا هستید یا تأمینکننده بازرگانی؟
- دریافت ایرانکد (Iran Code) : برای هر کالا یا خدمت باید کد شناسایی رسمی (ایرانکد) داشته باشید. ثبت و دریافت این کد از طریق مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران انجام میشود.
- ثبتنام در سامانه EP (سامانه تامین الکترونیکی وزارت نفت) :اطلاعات کامل شرکت را وارد کنید (اطلاعات حقوقی، فنی، مالی، پرسنلی و...) را وارد مدارک خواستهشده را (اساسنامه، روزنامه رسمی، سوابق کاری، گواهیها و...) آپلود کنید.
- ثبت مشخصات کالا / خدمات قابل ارائه : در بخش «محصولات و خدمات»، هر آنچه شرکت ارائه میدهد را با مشخصات فنی، کد، و طبقهبندی صنعتی ثبت میکنید.
- ارزیابی و بررسی توسط کارشناسان وزارت نفت : سپس توسط کارشناس ارزیابی روی مستندات انجام شده و از محل شرکت، کارگاه یا کارخانه بازدید حضوری به عمل می آید.
- امتیازدهی و تعیین صلاحیت : بر اساس شاخصهایی مثل کیفیت کالا / خدمات، سوابق اجرایی و رزومه و … شرکت امتیاز میگیرد و در صورت کسب حدنصاب، وارد لیست میشود.
مزایای ورود به وندورلیست نفت
ورود به وندورلیست نفت، برای شرکتها و تأمینکنندگان فعال در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی مزایای مهم و استراتژیکی دارد که هم از نظر اعتبار و هم از نظر فرصتهای تجاری، بسیار حائز اهمیت است. در ادامه به مزایای اصلی اشاره خواهیم کرد.
- امکان حضور در مناقصات بزرگ نفتی : فقط شرکتهای داخل وندورلیست نفت مجاز به شرکت در مناقصات رسمی وزارت نفت، شرکت ملی نفت، پتروشیمیها، پالایشگاهها و شرکتهای تابعه هستند.
- افزایش اعتبار و اعتماد : بودن در وندورلیست نفت یعنی شرکت شما از نظر فنی، مالی و اجرایی مورد تایید رسمی است؛ این یعنی اعتبار بالا بین کارفرماها و شریکهای تجاری.
- افزایش فروش و درآمد : با ورود به پروژههای کلان نفت و گاز، درآمد و سود شرکتها چندین برابر میشود، چون معمولاً قراردادها با مبالغ بالا بسته میشوند.
- اولویت در تأمین و همکاری : شرکتهای وندورلیست نفت در اولویت انتخاب تأمین کالا، تجهیزات یا خدمات پروژههای نفتی هستند. حتی در شرایط فورسماژور یا بحران.
- تسهیل صادرات تجهیزات یا خدمات : داشتن تاییدیه رسمی از وزارت نفت، باعث میشود، راحتتر بتوان محصولات یا خدمات رو به شرکتهای خارجی عرضه کرد.
فرصت سرمایهگذاری یا مشارکت با شرکتهای خارجی : شرکتهای بینالمللی معمولاً فقط با تأمینکنندههای داخل وندورلیست همکاری میکنند، چون میدانند از نظر کیفیت و مجوز مشکلی ندارد.
حضور در پروژههای EPC و طرحهای ملی : پروژههای EPC یا طرحهای توسعهای معمولاً فقط با شرکتهای تاییدشده اجرا میشوند.
ورود به وندورلیست نفت فقط یک مزیت نیست، بلکه در خیلی از موارد، یک الزام برای فعالیت در حوزه نفت و گاز محسوب میشود.
چه کالاهایی به وندورلیست نفت وارد میشوند؟
با توجه به اینکه در چند سال اخیر برخی از کالاها در رسته کالاهای تخصصی قرار گرفته اند و برخی از کالا در رسته ی کالای عمومی قرار گرفته است با این حال بیشتر محصولات وکالاهایی که در صنعت نفت و گاز مورد استفاده هستند در رسته کالای تخصصی هستند لازم به ذکر است برای کالاهای عمومی نیازی به وندور نیست و می تواند بدون وندور لیست با توجه به نامه 5/04/1400 شماره 125212/1400 بخشنامه شماره 133866/96 در تامین اقلام عمومی (غیر تخصصی وزارت نفت ) مشروط به رعایت استانداردهای ملی و بین المللی مربوطه، نیازی به رجوع به فهرست بلند واحد دستگاه مرکزی وزارت نفت avl نمی باشد.
چرا فهرست منابع مشترک وزارت نفت به وجود آمد؟
- حمایت از تولید داخل و شفاف سازی معاملات (در راستای شیوه نامه شماره 311578-1/28 مورخ 5/7/1393 )
- بهره مندی از توانمندی های کلیه عرضه کنندگان کالای مندرج در تمامی فهرست های گذشته برای کل صنعت
- یکپارچه سازی وندورلیست ها و تسهیل و شفاف سازی امور مربو
- سیستمی سازی و شفاف سازی فرایند خرید و مناقصات محدود در صنعت نفت
- پدید آوردن امکان تجزیه تحلیل فرایندهای خرید و مناقصات محدود در سطح کلان

خدمات پتروکاران فردا در ارتباط با ثبت نام برای عضویت در فهرست مشترک منابع نفت
اخذ ایران کد
یکی از پیش نیاز های ثبت نام در فهرست منابع مشترک وزارت نفت داشتن ایران کد می باشد. پتروکاران با شناخت کاملی که بر مراکز ارائه دهنده ایران کد در تمامی شهر ها دارد، می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن این کد را برای شرکت های متقاضی اخذ کند. زیرا مراکز ارائه دهنده ایران کد هیچکدام طی یک مدت زمان مشابه این کد را به درخواست کننده ارائه نمی دهند، لذا جهت جلوگیری از اتلاف وقت و اخذ ایران کد در کوتاه ترین زمان ممکن پتروکاران این خدمات را برای متقاضیان ثبت در فهرست مشترک منابع وزارت نفت که ایرانکد هنوز اخذ نکرده اند، ارائه می دهد.
بهینه سازی مدارک شرکت
- ارزیابی اولیه و بهینه سازی مدارک کارفرما بر اساس روش ارزیابی وزارت نفت.
- بهینه سازی مدارک و پیش ارزیابی توسط پترو داده تامین
- تهیه دیگر مدارک مورد نیاز به پیشنهاد پترو داده تامین که توان رقابتی کارفرما را نسبت به شرکت های رقیب افزایش می دهد.
ثبت نام شرکت در سامانه وندور لیست وزارت نفت
مرحله نهایی و اصلی ثبت نام در وندورلیست وزارت نفت و انجام خوداظهاری در سامانه می باشد که شامل موارد زیر است:
- ثبت اطلاعات محصول بر اساس نفت کد
- ثبت پرسشنامه و پیوست های بهینه سازی شده آن در سامانه
مهمترین کاری که پتروکاران فردا در این زمینه انجام میدهد پیگیری پرونده از دستگاه های اجرایی جهت بررسی انجام کلیه نواقص های احتمالی که توسط ارزیاب ها و کارشتاسان محترم به پرونده ارسال شرکت داده می شود پتروکاران فردا تا حصول نتیجه که ثبت شرکت در وندور لیست وزارت نفت می باشد شرکت را پشتیبانی می کند.
خدمات پتروکاران فردا در ارتباط با معرفی شرکت شما به کلیه خریداران بزرگ در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی:
بنا به آنچه که در بالا نیز بیان شد، پس از ثبت نام در سامانه ep.mop.ir و ثبت نهایی اطلاعات، در صورت علاقه به شرکت در معاملات کوچک و متوسط وجود داشته باشد باید نسبت به معرفی توانمندی های شرکت خود به واحد های منابع یا تدارکات کلیه شرکت ها و پیمانکاران اقدام نمود چرا که تصمیم گیرنده نهایی در اینگونه معاملات آنها هستند. همچنین یک قانون نانوشته وجود دارد و آن این است که در صورتی که در فهرست مشترک منابع نفت عضو شدید با توجه به آنکه در حال حاضر در بیشتر موارد در هر ردیف کالایی تعداد زیادی (بعضا ده ها) شرکت عضویت دارند و شرکت کردن حداقل 3 شرکت در مناقصه برای مناقصه گذار الزامی است بهتر است نسبت به معرفی شرکت خود به کلیه شرکت های تابع و پیمانکاران ایشان نیز اقدام نمایید تا شناخت کافی از توانمندی های شما داشته باشند و مطمئن شوید که مناقصات محدود برای شما ارسال می شود.
فرایند عضویت در فهرست های منابع هر یک از شرکتهای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با یکدیگر متفاوت بوده و بعضا دارای بروکراسیهای نامعمولی هستند. نتیجه این که آشنایی با فرایند عضویت در فهرست های منابع هر یک از این خریداران امری زمانبر و دوباره کاریهای ناشی از عدم شناخت بروکراسی هر یک از آنها از دیدگاه زمان و اختصاص نیروی کار بسیار پر هزینه خواهد شد.
دپارتمان مشاوره پتروکاران فردا شامل کارشناسان مجرب و آشنا به پیچیدگی های اداری، روش های مختلف ارزیابی و نفرات مرتبط و تاثیرگذار در شرکت های دارای وندورلیست است.
پتروکاران فردا میتواند تیم کامل خود را برای معرفی شرکت شما به کلیه خریداران بزرگ در صنعت نفت پیشنهاد دهد. این تیم متشکل از افرادی است که وسعت دانش و اطلاعات آنها از صنعتی که در آن کار میکنید را در آن بازار خاص به خوبی می شناسند. چنین تیمی نه تنها مهارتهای لازم برای کمک به وظایف شما را دارد، بلکه میتواند به عنوان یک شریک چند بعدی به حساب آید که علاوه بر عضویت در فهرست های منابع شرکت های صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در پیام رسانی اصلی شرکت، افزایش اعتبار، ایجاد برند و فعالیتهای تبلیغاتی و حتی در بهبود مدارک فنی و کیفی از نظر شیوه ارائه، به کار گرفته میشود
/ مشاوره ثبت در وندورلیست نفت
برای دریافت مشاوره تخصصی و همراهی در فرآیند ثبت در وندورلیست نفت، فرم زیر را تکمیل نمایید.
تیم پتروکاران فردا با افتخار در کنار شماست.
تاریخچه سامانه تامین الکترونیکی صنعت نفت (مجری فهرست منابع مشترک وزارت نفت):
بنا به شنیده ها طرح موضوع فهرست مشترک منابع نفت در سطح وزارت خانه به حدود سال 1388 بر میگردد، اولین فراخوان های ثبت نام عرضه کنندگان کالا در سامانه ep.mop.irدر سال 1391 از سوی جناب آقای مهندس معینی مديریت محترم وقتِ سامانه تامين الكترونيكي كالا انجام شد و اولین اخبار در ارتباط با اجرای دو فاز شناسایی منابع از آن در آخرین روزهای دولت دهم در 19/04/1392 به گوش رسید، با بازنشسته شدن مهندس معینی در 23/04/1393 جناب آقای مهندس گردانی نژاد متصدی این سامانه شدند. با توجه به الزامی بودن،حمایتی بودن و با وجود فراخوان های بسیار تا پیش از بخش نامه قاطعانه 30/05/1395 وزیر محترم نفت به شرکت های تابع و دستور لازم جهت جلوگیری از تهیه فهرست های موازی تعداد عرضه کنندگان ثبت نام کننده در این سامانه قابل توجه نبود و تنها بر اساس تجمیع فهرست های 4 شرکت اصلی یعنی شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز، شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی،عرضه کنندگان کالا شناسایی شده بودند. بنا به دستور وزیر از شهریور 95 به بعد بیشتر شرکت های اصلی و فرعی به تدریج ارزیابی عرضه کنندگان و تهیه وندورلیست مستقل را برای مناقصات محدود کنار گذاشته و در پاسخ به درخواست ارزیابی و عضویت در وندورلیستشان به عرضه کنندگان کالا پیام به سامانه ep.mop.ir مراجعه فرمایید را ارائه کردند. همچنین برخی دیگر از شرکت ها که همچنان به ارزیابی شرکت ها ادامه دادند ثبت نام و عضویت در وندورلیست مشترک منابع نفت را پیش نیاز عضویت در وندورلیست خود خواندند. در بهمن ماه 95 با بازنشستگی جناب آقای مهندس گردانی نژاد طی حکمی از سوی جناب آقای مهندس بی طرف معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، جناب آقای پرویز سنگین مدیرکل تجاری سازی و فناوری ساخت معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت به عنوان سرپرست این سامانه انتخاب شدند، همکاری نزدیک مهندس سنگین با متخصصان امر در شرکت های اصلی و فرعی صنعت نفت نشان از عزمی جدی در اجرای هرچه بهتر و سریعتر این پروژه ملی داد.
آنچه در رابطه با این سامانه حائز اهمیت است، درک اهداف مهم آن، گستره زیاد امور، حجم زیاد مخاطبان و وابستگی سرعت به نتیجه رسیدن آن به عملکرد کلیه ارکان درگیر اعم از مدیریت سامانه، مسئولین ستادی، ارزیابان و عرضه کنندگان کالا در این سامانه است. با وجود انتقادهای به حقی که به برخی مسائل فنی و نواقص در فرایندهای ثبت نام در این سامانه از سوی عرضه کنندگان کالا و نیز انتقادهایی از سوی برخی مدیران منابع پیمانکاران و شرکت های تابع مبنی بر تعداد زیاد عرضه کنندگان کالا بدون اعمال رتبه بندی یا اولویت بندی در این فهرست و درج نام بسیاری از شرکت های با صلاحیت کمتر در کنار نام های بزرگ،وجود دارد. اما باید بدانیم که پروژه فهرست منابع مشترک وزارت نفت به اتمام نرسیده است و ما در میانه های راه هستیم و از شهریور 95 تا کنون با سرعت بسیار بیشتری در حال انجام است واز آن زمان بسیاری از مشکلات مرتفع شده است و همچنین تجربه نشان داده است که بدون قاطعیت موجود در مدیریت فعلی و همدلی و همکاری همه عناصر صنعت نفت، این پروژه ملی به سرانجام مطلوب نمی رسد. لازم به ذکر است موضوع اولویت بندی عرضه کنندگان کالا با توجه به حساسیت های موجود در دستور کار مسئولین است و با یاری خداوند و به پشتوانه مدیریت مدبرانه وزیر محترم و زحمات مسئولین خدوم در وزارت خانه و سامانه تامین الکترونیکی کالای نفت و شرکت های تابعه اصلی، این پروژه به عنوان خدمتی ارزشمند و مفید برای صنعت نفت ایران دولت دوازدهم به یادگار خواهد ماند.

لیست شرکت های تایید شده وندور نفت
با توجه به اینکه لیست وندور لیست وزارت نفت در حال آپدیت میباشد هنوز لیست دقیق و کاملی در دست نیست ولی با توجه به این موارد لیست وندور لیست های موجود به پیوست در دسترس می باشد
برای استعلام از اینکه شرکت در وندور لیست هست یا خیر فقط کافیه با مشاوران ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت به شما پاسخگو باشند.
دستهبندی تامینکنندگان وندورلیست نفت
لیست شرکتهای تایید شده را بر اساس دستهبندیهای زیر ارائه کنید:
- تجهیزات مکانیکی (شیرآلات، پمپها، کمپرسورها و …)
- تجهیزات الکتریکی و ابزار دقیق
- مواد شیمیایی و روانکارها
- خدمات مهندسی و مشاوره
- ساخت و نصب پروژههای نفتی
- ایمنی و تجهیزات حفاظت فردی
مشاوره ورود به وندورلیست نفت
معیارهای تایید صلاحیت تأمینکنندگان نفت
مدت زمان بررسی و تایید صلاحیت برای شرکت های تامین کننده و تولید کننده متغیر می باشد. برای شرکت های تامین کننده پس از خوداظهاری 3 ماه میباشد و برای شرکت های تولید کننده 5 ماه البته این زمان ها تقریبی هستند و بستگی به حجم کار بازرس ها و کارشناسان و همچنین تکمیل بودن مدارک و یا نواقص مدارک و رفع نواقص ای زمان ها کم یا زیاد می شوند.
معیارهای تایید صلاحیت تأمینکنندگان نفت وجود دارد؟
معیارهای ارزیابی برای شرکت های تولید کننده و تامین کننده بسیار متفاوت می باشد و طبق دستورالعمل ارزیابی ما به چندین مورد برای شرکت های تامین کننده و تولید کنده اشاره می کنم
- استانداردهای تولید: امتیاز استانداردهای تولید بر مبنای رعایت استانداردهای بین المللی و ملی می باشد. در این قسمت داشتن ایزو برای شرکت های تامین کننده و تولید کننده امتیاز دارد. همچنین داشتن ایزو 29001 امتیاز بیشتری برای شرکت به همراه خواهد داشت
- توان و عمق ساخت داخل: در این قسمت منظور از توان و عمق ساخت در واقع ساخت تجهیزات و قطعات برای شرکت های سازنده می باشد.
- نظام کیفیت و نحوه ی تضمین محصولات : امتیاز این قسمت به تعداد کادر فنی کنترل کیفیت ، فرم های کنترل کیفیت ، نرم افزارها ، تجهیزات آزمایشگاهی ، برنامه کنترل کیفیت ، انبارداری و گواهینامه های ایزو ، بسته بندی محصول و غیره می باشد.
- داشتن تجربه و دانش در زمینه مورد نظر : امتیاز این ردیف بر اساس تقسیم بندی مالکیت دانش فنی به چهر حوزه دانش طراحی و ساخت ، دانش تحت لیسانس، دانش مهندسی معکوس ساخت از روی نقشه و نمونه می باشد. همچنین به سابقه فعالیت شرکت هم در این بخش امتیاز داده می شود.
- توان مالی : امتیاز این بخش بر حسب فعالیت سال مالی شرکت ( اظهارنامه های مالیاتی و پرداخت مالیات) و همچنین فروش سال آخر می باشد.
- تحقیق و توسعه : امتیاز این بخش به تعداد افراد تحقیق و توسعه، پروژهای انجام شده در این حوزه و گواهینامه های تحقیق و توسعه ( این گواهی نامه هم توسط شرکت پترو کاران فردا دریافت می شود. ) می باشد.
- ارزیابی مشتریان قبلی : در واقع امتیاز این بخش مربوط به رضایتمندی و گواهی حسن انجام کار شرکت ها در پروژه هایی که انجام دادند می باشد.
- کیفیت قطعات مصرفی و ارزیابی سازندگان مربوطه : امتیاز این بخش هم توسط بازرسان فنی که برای بازرسی می آیند و دستورالعمل بازرسی که دارند محاسبه خواهد شد. حسن سابقه یا به عبارتی قرارداد ها همکاری و فروش محصولات به شرکت های تابعه صنعت نفت و یا شرکت های غیر نفتی طی حداکثر 5 سال گذشته می باشد
- توان تجهیزاتی : امتیاز این قسمت هم توسط تیم فنی بازرسین و با توجه به دستگاه ها و تجهیزات کارخانه داده می شود.
- ظرفیت تولید : ظرفيت توليد ساليانه با توجه به نوع توليد و بر اساس پروانه هاي بهره برداري، مجوزهاي توليد و نظر كارشناسان فني و بازرگاني طي بازديد تعیین می شود.
- مدارک فنی : مدارك فني شامل مستندات مشخصات فني، تعمير و نگهداري، نقشه ها، سفارش خريد قطعات، تستها و مدارك بازرسي محصول، جابجايي و حمل و نقل، دستورالعملهاي نصب و راه اندازي و … ميباشد. لذا امتياز اين مورد طبق بررسي و تشخيص كارشناسان فني بنا به اقتضاي نوع توليد و الزامات استانداردهاي مربوطه تعیین می شود
- توان مدیریتی : امتياز اين مورد طبق نظر كارشناسان فني و بازرگاني و بر مبناي ارزيابي از توانمنديهاي مديريتي و سازماندهي شركت مورد بازديد تعيين ميشود.
- نیروی انسانی : امتياز اين مورد بر مبناي آخرين نسخه ليست بيمه تامين اجتماعی و دیگر موارد می باشد
- صادرات : امتياز اين مورد بر مبناي ارائه مستندات مربوطه از قبيل برگ سبز گمركي يا قراردادهاي همكاري و فروش محصول به كشورهاي خارجي می باشد.
- عضویت در موسسات و انجمن های علمی و صنفی : شامل جواز کسب، پروانه بهره برداری، ایزو، نامه نمایندگی ، عضویت در انجمن های صنفی ، تاییدیه های توانیر و …..


رتبه بندی وندور لیست وزارت نفت
امتیاز آنها بین 86 تا 100 می باشد .
امتیاز آنها بین 71 تا 86 می باشد.
امتیاز آنها بین 56 تا 71 می باشد.
امتیاز پایین تر از 56 (کمتر از حد نصاب)
با توجه به اینکه شرکت شما تامین کننده هست و یا تولید کننده و با چه امتیازی وارد وندور لیست وزارت نفت شده اید و بسته به نوع امتیازی که دریافت کرده ایت در مناقصات شرکت داده خواهید شد.
نحوه ی ارزیابی شرکت های دانش بنیان برای وندور لیست وزارت نفت ؟
در اجراي مفاد ماده 7 »دستورالعمل ارزیابی صلاحیت و سطح بندی سازندگان و تامین کنندگان« ابلاغی طی نامه شماره 1400/230970 مورخ 1400/06/20 معاونت مهندسی، پژوهش و فناوري وزارت نفت و اصلاحيه هاي بعدي آن، با عنایت به ابلاغ سند تحول دولت مردمی و تکالیف تعیین شده براي دستگاههاي اجرایی طی نامه شماره 172560 مورخ /12/28 1400 و ابلاغیه شماره 5134 مورخ 1401/1/9 مقام عالی وزارت نفت و همچنین بند 4-3 تفاهمنامه شماره 11/79640 مورخ 1401/01/21 فیمابین وزارت نفت و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوري با موضوع » تدوین و پیاده سازی برنامه جامع برای توسعه دانش بنیان در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی»، به منظور افزایش سهم فناوریهای نوین در تامین نیازمندی های صنعت نفت از طریق تسهیل ورود به فهرست بلند منابع واحد دستگاه مركزي وزارت نفت)AVL )و بهره گیری از ظرفیت شرکتهاي دانش بنیان سازنده خالق و نوآور داخلی » دستورالعمل اجرایی تخصیص امتیاز معیارها در ارزیابی صلاحیت و سطح بندی سازندگان دانش بنیان« ابلاغ میگردد.
این دستورالعمل در صورت احراز دانش بنیان بودن شرکت خود اظهاری کننده الزم الاجرا خواهد بود.
کلیه شرکتهای دانش بنیان سازنده محصولات تخصصی صنعت نفت در سطح توليد نوع 1 و توليد نوع (صنعتی) مورد تایید معاونت علمی و فناوري رياست جمهوري متقاضی ثبت در فهرست بلند منابع واحد دستگاه مركزي(AVL ) وزارت نفت مشمول این دستورالعمل میشود.
لازم است در اجراي اين دستورالعمل کلیه قوانین و مقررات مربوطه از جمله الزامات مربوط به »قانون برگزاری مناقصات، آییننامههای اجرایی و اصالحات آتی آن« و همچنین ابلاغیه های وزارتی و دستگاه مرکزي مورد توجه قرار گیرد.
شرکتهاي سازنده دانش بنیان موضوع قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنيان و تجاري سازي نوآوريها و اختراعات با معرفی معاونت علمی و فناوري رياست جمهوري میباشد که به اختصار شرکت دانش بنیان گفته میشود.
تبصره:1 سایت رسمی معاونت علمی و فناوري رياست جمهوري به آدرس PUB.DANESHBONYAN.IR مرجع استعلام دانش بنیان بودن شرکتها میباشد
نحوه ی محاسبه و تخصیص امتیاز
ماده -3 نحوه محاسبه و تخصیص امتیاز: نحوه محاسبه و تخصیص امتیاز در ستون»امتیاز ارزیابی )0 تا 100(« براي 16ردیف موجود در جدول ارزیابی صلاحیت و سطح بندي شرکتهاي دانش بنیان به ترتیبی که در بندهاي ذیل تشریح میشود، خواهد بود. امتیاز نهائی ارزیابی صلاحیت و سطح بندي هر معیار در جدول مذکور، از حاصلضرب مقدار عددي ستون»امتیاز ارزیابی)0 تا 100(« هر قلم)هر سطر( در مقدار عددي ستون»ضریب وزنی« متناظر همان قلم)در همان سطر( بدست میآید. امتیاز نهایی از حاصل جمع “امتیاز نهایی ارزیابی صلاحیت و سطح بندي”تمامی ردیفها، محاسبه میشود و بر اساس تبصره 1 ماده 25 تصویب نامه هیئت وزیران ابلاغی به شماره /141602ت46513هـ مورخ ،91/8/21 دستگاههاي اجرائی پس از دریافت تاییدیه صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان، امتیاز ارزیابی کیفی و فنی آنها را با ضریب 1/2)120 درصد( محاسبه مینمایند. براي شرکتهاي مستقر در پاركهاي علم و فناوري و مناطق ویژه علم و فناوري و مناطق ویژه اقتصادي از 1/2 تا ضریب 1/5)150 درصد( قابل افزایش است. تبصره :1 در ارزیابی شرکتهای دانش بنیان، کالاهای اظهار شده براي ارزیابی باید تولید شده باشند و بدون ساخت نمونه و تایید آزمایشگاهی و عملکردي، مورد ارزیابی قرار نخواهند گرفت. در صورت عقد قرارداد در قالب ساخت بار اول، مطابق شیوه نامه اجرایی مصوبه تولید بار اول ابالغی طی نامه شماره 98/4/7367 مورخ 1398/07/21 معاونت علمی اقدام میشود و پس از تولید محصول و تایید نتایج عملكردي، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. تبصره :2 در صورتی که تایید عملكردي محصول، عالوه بر آزمونهاي کارگاهی و آزمایشگاهی معتبر، نیازمند آزمایش میدانی باشد و بنا به ملاحظات و محدودیت هاي کارفرما، امکان آزمایش میدانی ظرف مهلت حداکثر 3 ماه از تاریخ ابالغ و ارائه مستندات تایید نتایج آزمایشگاهی از سوي شرکت دانشبنیان به کارفرما، فراهم نشود، ارزیابی صلاحیت آن شرکت بر اساس مستندات، مدارك و نتایج تایید شده آزمایشگاهی انجام خواهد گرفت. بدیهی است دستگاه مرکزي مطابق تبصره 10 ماده 4 مراحل ارزیابی صلاحیت موضوع »دستورالعمل ارزیابی صلاحیت و سطح بندي سازندگان وتامین کنندگان« ابلاغی طی نامه شماره 1400/230970 مورخ 1400/06/20 و اصلاحيه هاي بعدي آن، نسبت به پایش و ارزیابی یک منبع و یا بازنگري در نتایج ارزیابی هاي انجام شده اقدام خواهد کرد. تبصره:3 در هنگام ارزیابی نفرات متخصص در پستهاي مختلف، هر نفر می تواند حداکثر تعداد 2 نقش در یک شرکت ایفا نماید. براي مثال یک نفر میتواند حداکثر هم نقش مدیرعامل و هم نقش مدیر تولید را ایفا نماید.

سوالات متداول وندورلیست نفت
استعلام وندورلیست از طریق سایت avl انجام میشود.
با توجه به صورتجلسه تایید شده وزارت نفت، کلیه شرکتها موظف هستند پیمانکاران خود را از وندورلیست نفت انتخاب کنند. مطابق صورتجلسه منتشر شده در ۳ مرداد ۹۵ انتخاب شرکتهای پیمانکاری یا عرضه کالا یا خدمات خارج از وندورلیست نفت ممنوع است.
هزینه ورود به وندور لیست با توجه به اینکه شما تولید کننده هستید یا تامین کننده هستید بسیار متغیر است و برای اینکه بهتر از این هزینه ها نحوه ی ورود به وندور لیست ها و مدارک های لازم برای ورود به وندور لیست با مشاوران ما تماس بگیرید.
برای نسخه ششم وزارت نفت که سامانه ساخت جایگزین سامانه قبلی شده است نیاز به توکن ندارد همچنین نیاز به ایران کد 16 رقمی محصول نیست ولی همچنان به ایران کد 5 رقمی نیاز است و حتما باید دریافت شود.
طبق دستورالعمل ارزیابی سابقه شرکت برای ورود به وندور لیست باید از یک سال مالی گذشته باشد و اظهارنامه مالیاتی و مالیات را پرداخت کرده باشد اما گاهی مواقع استثنا هم وجود دارد برخی از شرکت ها حتی با توجه به اینکه هنوز به سال مالی نرسیدند ولی ترنول بالای مالی داشته اند و می تواند از بانک ها حد ضمانتنامه بگیرند هم میتوانند وارد وندورلیست شوند
برای ورود به وندور لیست طبق دستورالعمل ارزیابی داشتن ایزو امتیاز آور می باشد، ولی با توجه به اینکه شرکت ها باید بدانند که همه ی ایزوها به درد شرکت های تامین کننده یا تولید کننده نمی خورد و ایزوهای شرکت های تامین کننده و تولید کننده متفاوت می باشد. برای دریافت ایزو و همچنین تفاوت های ایزو بین شرکت های تولید کننده و تامین کننده هم می توانید با کارشناسان پترو کاران فردا که در حوزه ی صدور ایزو فعالیت دارند تماس بگیرید
بله امکان حذف از وندورلیست وجود دارد. گاها برخی از شرکت های تولید کننده یا تامین کننده پس از ورود به وندور لیست محصولاتی که ارائه می دهند، دیگر کیفیت خوبی ندارد و موجب اعتراض شرکت های نفتی و یا شرکت های خریدار به دستگاه مرکزی میشوند. دستگاه مرکزی وزارت نفت هم پس از تحلیل و بررسی و بازرسی از گزارش هایی که دریافت می کند، اقدام به حذف شرکت از وندورلیست می کند.
مدت زمان بررسی و تایید صلاحیت برای شرکت های تامین کننده و تولید کننده متغیر می باشد. برای شرکت های تامین کننده پس از خوداظهاری 3 ماه میباشد و برای شرکت های تولید کننده 5 ماه البته این زمان ها تقریبی هستند و بستگی به حجم کار بازرس ها و کارشناسان و همچنین تکمیل بودن مدارک و یا نواقص مدارک و رفع نواقص ای زمان ها کم یا زیاد می شوند.
بله این امکان وجود دارد.
شرکت ها پس از این که در وندور لیست ثبت شدند و حالا با توجه به گسترش شرکت از تامین کننده به تولید کننده ارتقا پیدا کردند یا تولید کننده یا تامین کننده هایی که درخواست افزایش دامنه محصولات خود را دارند باید الحاقیه بزند که برای مشاوره کامل تر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
بله، شرکت های خارجی به شرط داشتن نماینده داخلی که در ایران باشد و شرکت ثبت شده داشته باشد می تواند بر طبق دستورالعمل بررسی شرکت های تولید کننده خارجی وارد وندور لیست وزارت نفت باشد.