ISO 21500 چیست؟

16 دی 1399
0 دیدگاه
ISO 21500

استاندارد بین المللی ایزو ISO 21500 (مدیریت پروژه- خطوط راهنما) راهنمایی هایی را درباره مفاهیم و فرآیندهای مدیریت پروژه ارائه می‌کند که برای عملکرد پروژه مهم و برآن تاثیرگذار است. این استاندارد بر مبنای تعریف مفاهیم یازده گانه ، فرآیند‌های قابل استاندارد‌سازی 38 گانه مدیریت پروژه را ( صرف نظر از تحول و پشتیبانی) در پنج گروه فرآیندی و 10 گروه موضوعی زیر ارائه می‌نماید:

ایزو ISO 21500

استاندارد بین‌المللی ایزو ISO 21500 می‌تواند توسط هر نوع سازمانی، از جمله سازمان‌های دولتی، خصوصی یا انجمن‌ها، و برای هر نوع پروژه‌ای، بدون در نظر گرفتن پیچیدگی، اندازه یا مدت آن، مورد استفاده قرار گیرد.

استاندارد ایزو ISO 21500 توصیف سطح بالایی از مفاهیم و فرآیندهایی ارایه می‌دهد که برای اعمال بهتر مدیریت پروژه مد نظر قرار می‌گیرند. با وجود این که پروژه‌ها خود در بستر برنامه‌ها و سبد پروژه‌ها قرار می‌گیرند، استاندارد ایزو ISO 21500 در مورد مدیریت برنامه‌ها و سبد پروژه‌ها به راهنمایی جزییات نمی‌پردازد و مباحث مرتبط با مدیریت عمومی نیز فقط در قالب مدیریت پروژه مورد بحث قرار می‌گیرند.

گروه‌های فرآیندی شامل

فرآیندهای آغازین ،برنامه‌ریزی، پیاده‌سازی، کنترل و اختتام می‌باشد. گروه‌های موضوعی شامل موضوعات یکپارچه‌سازی، ذینفعان، محدوده، منابعف زمان، هزینه، ریسک، کیفیت، تدارکات و ارتباطات می‌باشد. در هدف فرآیند دستاورد‌های پیاده‌سازی فرآیند توصیف شده است.

شرح فرآیند شامل خطوط راهنمایی برای استقرار فرآیند بوده که قابلیت الزامی شدن را دارد. ورودی و خروجی هر فرآیند علاوه بر تبیین ارتباطات فرآیندها، می‌تواند شاخصی برای اندازه‌گیری اثربخشی فرآیند باشد. سازمان‌های پروژه محور و همچنین سازمان‌هایی که بخشی از فعالیت‌های آن‌‌ها پروژه محور می‌باشد و یا دارای دفاتر مدیریت پروژه می‌باشند می‌توانند فعالیت‌های خود را بر اساس این استاندارد سازماندهی نمایند. دامنه کاربرد استاندارد ایزو 21500 می‌تواند مخاطبان زیر را در بر گیرد.

  •  کارفرمایان و ناظران پروژه
  •  پیمانکاران پروژه
  •  دفاتر مدیریت پروژه سازمان‌ها
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها